ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΡΙΚΕΦΑΛΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

1

 Οι τρικέφαλοι μύες βρίσκονται στο οπίσθιο τμήμα των βραχιόνων μας και μαζί με τον αγκωνιαίο μυ εκτείνουν τον πήχη από τον βραχίονα. Ο τρικέφαλος είναι διαρθρικός μυς δηλ. κινεί δύο αρθρώσεις, την άρθρωση του ώμου και την άρθρωση του αγκώνα. Είναι δε τριφυής μυς, έχει λοιπόν τρεις κεφαλές. Η μακρά κεφαλή εκφύεται (ξεκινά) από την ωμοπλάτη και συγκεκριμένα από την ωμογλήνη (κάτω απ΄ την μασχάλη μας) και καταφύεται (τερματίζει) στον πήχη μας και συγκεκριμένα στην ωλένη.

Εκτελεί την έκταση του πήχεως από τον βραχίονα, την οπίσθια αιώρηση του χεριού και την προσαγωγή του βραχίονα στον κορμό. Οι δύο άλλες κεφαλές (έσω και έξω) εκφύονται από το βραχίονα και καταφύονται στην ωλένη. Εκτελούν την έκταση του πήχεως από τον βραχίονα. Ο αγκωνιαίος μυς εκφύεται από τον βραχίονα και καταφύεται στην ωλένη. Εκτελεί την έκταση του πήχεως από τον βραχίονα.

 

Ασκήσεις

 

  1. Εκτάσεις τρικεφάλων στην τροχαλία.

Στεκόμαστε μπροστά στην τροχαλία και κρατάμε την λαβή που αιωρείται.

Η λαβή μπορεί να είναι ίσια, τρίγωνη, σχοινί ή μονή (ανά χέρι). Το συρματόσχοινο περνά μπροστά από το κεφάλι μας. Εκτείνουμε την λαβή προς τα κάτω έως ότου τεντώσουν τα χέρια μας. Μπορούμε επίσης να εκτελέσουμε με ανάποδη λαβή (οι παλάμες κοιτούν επάνω).

 

2

 

  1. Εκτάσεις τρικεφάλων στην καθιστή μηχανή.

Καθόμαστε στην μηχανή κρατώντας τις λαβές που βρίσκονται δίπλα στο κεφάλι μας. Εκτείνουμε προς τα κάτω μέχρι να τεντώσουν τα χέρια τελείως.

3

 

  1. Εκτάσεις τρικεφάλων στην μηχανή βυθίσεων (deep press).

Κρατάμε τις λαβές που βρίσκονται στο πλάι του κορμού μας. Πιέζουμε τα χέρια προς τα κάτω μέχρι να ολοκληρώσουμε το διάνυσμα.

Logo_footer   
     © 2016

Follow us: