ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

 

Τα γυμναστήρια εκτός από την εξατομικευμένη γυμναστική προσφέρουν και ομαδική γυμναστική: ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Τα ομαδικά προγράμματα γίνονται σε ξεχωριστές αίθουσες όπου οι ασκούμενοι μπορούν σε μικρά γκρουπάκια να εκτελέσουν ασκήσεις υπό την καθοδήγηση του γυμναστή και τους ήχους της μουσικής.

Είναι η πιο ευχάριστη προσέγγιση του να κάνει κανείς γυμναστική. Μουσική, χορός, παρέα, ποιος δεν θα το προτιμούσε;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ομαδικής γυμναστικής όπως: aerobic, step, body power, yoga, pilates, κλπ. Αναλόγως τον στόχο του, ο κάθε ασκούμενος μπορεί να επιλέξει κάποιο ή κάποια από αυτά, να ασκηθεί για μια ώρα και να εισπράξει τα οφέλη της εκγύμνασης παράλληλα με την ικανοποίηση που δίνει η παρέα, η μουσική και ο χορός.

Ο χαρακτήρας των ομαδικών προγραμμάτων είναι περισσότερο αερόβια προπόνηση και λιγότερο αναερόβια.

Η απόδοση είναι ανάλογη με το πρόγραμμα που επιλέγουμε :

  • έτσι αν κάποιος έχει στόχο την καύση λίπους τα προγράμματα όπως step, aerobic, zumba, tae bo είναι καταλληλότερα γι’αυτόν

1

2

  • εάν πάλι κάποιος έχει ανάγκη από ευλυγισία και διατατικότητα λόγω καθιστικής εργασίας προγράμματα όπως yoga & pilates εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό

3

  • για μυϊκή ενδυνάμωση θα ήταν καλύτερα να ασχοληθεί με power body, power strength, total body, cross training κλπ

4

5

 

Η απόδοση τους σε καύση θερμίδων ποικίλει από 3-5 θερμίδες ανά κιλό βάρους ανά ώρα έως τις 10-12 θερμίδες ανά κιλό βάρους ανά ώρα (tae bo). Το σωστότερο θα ήταν η επιλογή να γίνει βάσει δοκιμών διότι το πρόγραμμα δεν είναι “σε καλούπι” και έτσι ο παράγων γυμναστής (aerobic instructor) είναι μια σημαντική παράμετρος που θα μας κάνει να αποφασίσουμε που θα κατασταλάξουμε.

Logo_footer   
     © 2016

Follow us: